Инструкторът по водно спасяване Васил Алексиев предупреждава за мъртво вълнение. Морето вече

...
Инструкторът по водно спасяване Васил Алексиев предупреждава за мъртво вълнение. Морето вече
Коментари Харесай

Инструктор по водно спасяване предупреждава за мъртво вълнение

Инструкторът по водно избавяне Васил Алексиев предизвестява за мъртво неспокойствие. Морето към този момент взе 5 жертви това лято. Инфаркт покоси мъж в морето, а ден по-късно двама мъже се удавиха на северния плаж в Ахтопол. Оказа се, че в понеделник то взе нови 2 жертви в Слънчев бряг и Приморско.

" Изключително бурно море, а във вторник има и мъртво неспокойствие ", заяви за NOVA Алексиев: " Август пристигна с ветрове, талази, мъртво неспокойствие. Вчера бяхме през целия ден с червен байрак, през днешния ден сме с жълт байрак – мъртво неспокойствие, вадене на деца ". 

Извадени са две деца. Най-малките са измежду най-уязвимите на плажа, дружно с хората в неравностойно пложение, уточни спасителят. Той прикани децата до 12 години да не се оставят сами във водата. " Всички, които влизат на неохранявани плажове, да не влизат с надуваеми такъми в бурно море ", моли още Алексиев. Той обаче призна, че не всички летовници извършват апелите, макар флага. 

Летовничка разяснява, че когато човек е в отпуска, е податлив да се отпусне малко повече и не помни за заплахите. " Двете отговорности –да видят цвета на флага и да съблюдават напътствията на спасителите не за всички са годни, само че нормално се оказва, че осъзнават работата им в сериозна обстановка ".

А ето и по какъв начин да разпознаваме мървтото неспокойствие по съвет на Васил Алексиев: „ Като влезем до кръста и усещаме по какъв начин пясъкът под краката ни се взима и влиза във вътрешността - това е един от индикаторите. Многото дънни ями също са индикатор ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР